Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
красотата........
Автор: shaffi Категория: Музика
Прочетен: 1171951 Постинги: 316 Коментари: 1921
Постинги в блога от 02.12.2012 г.
02.12.2012 19:30 - Toreadas!
Един бивш бикоборец – БLVARO MЪNERA
 

imageОт TONI L. QUEROL
На снимката: БLVARO MЪNERA

Бик на име Terciopelo [Кадифе] пробол Колумбийския тореадор Бlvaro Mъnera, ака “El Pilarico,” през 1984, поставяйки го в инвалидна количка до края на живота му. Mъnera бил на 18 години по онова време. Неговият най-добър приятел “El Yiyo,” пък бил промушкан до смърт няколко месеца по-късно, а мениджъра и на двете момчета се самоубил 3 години след това.

Mъnera станал върл защитник на правата на животните и истински Антихрист за феновете на бикоборството. Сега той работи към Градския Съвет на Medellнn, използвайки положението си, за да защитава правата на хората с увреждания и за да промотира кампании против борбата с бикове.

Как решихте да станете бикоборец?

Бlvaro Mъnera: Аз съм роден в Medellнn, където баща ми ме водеше да гледам борби с бикове от момента, в който станах на 4 години. Атмосферата вкъщи беше абсолютно тауринска – taurino [taurino е прилагателно на испански език, използвано за означаване на всичко, което се отнася до бикоборската култура). Ние не говорехме за футбол или нещо друго, всичко се въртеше единствено около биковете. Борбата с бикове беше центърът на света за моя баща. И както растях, потопен в тази taurino атмосфера, беше логично, когато станах на 12 години да реша да бъда бикоборец. Така започнах моята кариера и 5 години по-късно пожънах истински успех на традиционния панаир в Medellнn. Това се случи, когато Tomбs Redondo, който беше мениджър на El Yiyo, се съгласи да бъде също и мой мениджър. Той ме заведе в Испания. Бих се 22 пъти в Испания до съдбоносната дата 22.09.1984 г., когато бях намушкан от бик. Той ме прониза в левия крак и ме хвърли във въздуха. Резултатът беше нараняване на гръбначния стълб и черепна травма. Диагнозата беше решаваща: никога нямаше да ходя отново. Четири месеца по-късно отлетях за САЩ, за да започна физическа рехабилитация и използвах възможността, за да уча в колеж. САЩ е тотално против тази taurino култура, и точно заради предишната си професия, аз се почувствах като престъпник там. Затова станах защитник на правата на животните. От тогава не съм спрял да се боря за правото на всяко живо същество да не бъде измъчвано по никакъв начин. Надявам се да продължа да правя това до последния ден от живота си.

image

Мислил ли си някога да се откажеш от борбата с бикове преди бикът да те прикове за инвалидната количка?

Да, имаше няколко критични момента. Веднъж убих бременен бик и видях как зародишът беше изваден от утробата и. Чувството беше толкова ужасно, че повърнах и започнах да плача. Исках да се откажа още там, но моят мениджър ме потупа по рамото и ми каза, че не трябва да се притеснявам, защото скоро ще бъда важна фигура в бикоборството и гледка, като тази е често срещана в тази професия. Истински съжалявам, че пропуснах тази първа възможност да се откажа. Бях на 14 години и нямах достатъчно здрав разум. Известно време по-късно, по време на една закрита борба, трябваше да забода сабята си 5 или 6 пъти, за да убия един бик. Горкото животно, отказваше да умре, въпреки че вътрешностите му се изливаха навън. Бореше се с всичките си сили до последния си дъх. Това остави толкова силен отпечатък в мен, че отново реших, че не това е животът за мен. Но пътуването ми до Испания беше вече уредено, така че прекосих Атлантическия океан. Тогава дойде третата възможност, определящата. Беше все едно Бог си помисли: „Ако това момче не иска да се вслуша в разума, ще трябва да се научи по трудния начин.” И разбира се аз си научих урока.

АКО ТЕМАТА  НЕ ВИ КЕФИ, ПОСЛУШАЙТЕ СИ МУЗИКА ОТ КЛИПОВЕТЕ!
УСПЕШНА НОВА СЕДМИЦА!!!!!
Категория: Музика
Прочетен: 4652 Коментари: 8 Гласове: 33
Последна промяна: 02.12.2012 19:34
Търсене

За този блог
Автор: shaffi
Категория: Музика
Прочетен: 1171951
Постинги: 316
Коментари: 1921
Гласове: 13857
Календар
«  Декември, 2012  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31